Индустрија новости

На што треба да се обрне внимание во процесот на прскање на машината за прскање?

2020-07-17
На што треба да се обрне внимание вопроцес на прскањеодмашина за прскање? Different types of paints have different intervals. Remind you to apply each paint separately during construction, brushing, roller coating, спреј без воздух без висок притисокing, etc. Let me introduce you in detail!
1. Запомнете да четкате
Во основа, кога користиме четки за боја, Хардвер деловната мрежа препорачува најдобра насока на четкање да се земе горе и долу, потоа лево и десно, а за време на конструкцијата, четката за боја не треба да се става премногу за да се спречи капењето. . Во суштина, при нанесување тешка антикорозивна боја, растојанието помеѓу четките за боја не треба да биде преголемо за да се спречи преголемиот тенок филм за боја.
2. Запомнете да се превртите
Во суштина, во процесот на користење на неговиот обложување на ролери, бојата натопена на неговиот валјак треба да биде рамномерно распоредена. И во основа за време на процесот на сликање, брзината на тркалање треба да се одржува константна, не премногу брза.
3. Запомнете да користитеспреј без воздух без висок притисок

Всушност, ова е најбрзиот метод на обложување, а според експертите за мрежна трговија со хардвер, може да добие и многу густ филм за боја. Затоа, во многу случаи, за подобро да се постигне наведената дебелина на филмот, се препорачува да го користитеметод на конструкција на прскање без воздух.

Spray Machine


admin@bangguanauto.com