Индустрија новости

Како да изберете млазница за прскање?

2020-09-10
Составот на материјалот за прскање намашина за прскањеглавно е антикорозивни и огноотпорни материјали, епоксидна смола или латекс боја. При изборотмашина за прскањемлазници, ние мора да ги разгледаме овие две прашања. Едната е шема на прскање, а другата е стапка на проток. Големината на калибарот.
Млазниците генерално се поделени во три вида, имено стандарден тип, тип на завршна обработка и тип отпорен на абење. Англиските симболи се LTX (стандарден тип), FFT (тип на завршница) и GHD (тип отпорен на абење). Кодираниот број е вовед Податоци за моделот на прскање и калибарот. Според нивните вистински желби, потрошувачите можат да го изберат моделот што сакате да го купите, и само преку овој метод може да им се гарантира целосно исполнување на нивните вистински потреби. Следното е она на што треба да обрнеме внимание при изборотмашина за прскањемлазници.
Кога прскате огноотпорни и антикорозивни материјали сомашина за прскањеs, we need to use standardмлазници. Because the particulate matter contained in these spraying materials can cause serious wear on the nozzles, it is recommended that you use wear-resistantмлазници. When spraying anti-corrosion materials, we have to consider such a problem, that is, the thickness of the coating of the anti-corrosion material is relatively heavy. It is best to use a nozzle with a larger diameter when choosing a nozzle. However, for the anti-corrosion material of steel structure, it is best to use a spray radius of Nozzles below 5 inches can reduce the waste of paint and increase the utilization rate of paint.
Когамашина за прскањесе користи за прскање боја на латекс, со цел да се обезбеди ефикасност на конструкцијата и дебелината на латекс-бојата, најдобро е да се користи стандардна млазница. Радиусот на млазницата е пет инчи, а дијаметарот е 0,0017 инчи. Во аголот на sprayидот за прскање, треба да се префрлите на млазницата со релативно мала ширина на прскањето. Кога прскаме надворешни wallsидови, можеме да користиме млазници со радиус на прскање од 12 инчи, што може да ја подобри ефикасноста на работата. Меѓутоа, бидејќи опсегот на прскање станува сè поголем, со цел да се обезбеди квалитет на прскањето, подобро е да избереме релативно голема опрема за прскање за да обезбедиме униформа дебелина на прскањето.
Кога прскаме масна боја, треба да обрнеме внимание на карактеристиките на бојата. Мрсната боја има мала густина и силна флуидност. Кога опсегот на прскање е голем, лесно е да се предизвика пад на бојата. Во тоа време, најдобро е да користите рафинирана млазница. Овој тип на млазница има подобар ефект на атомизација, што може да ја испрска повеќе флуидната боја рамномерно, намалувајќи го абењето на млазницата и продолжувајќи го времето на употреба на млазницата.
Горенаведеното воведе толку многу парови за употребата намашина за прскањемлазници. When first contacting this equipment, many people will be confused. They don’t know what this type of machine does, let alone how to choose when using it. In fact, this type of equipment The equipment looks huge and extremely complicated. In fact, the working principle is relatively simple. After simple training, ordinary personnel can operate proficiently, saving time and effort. I believe that everyone should have a certain understanding of this equipment. I hope these introductions can be helpful to everyone's practical application.

admin@bangguanauto.com